Kleuranalyse


Wat is een kleuranalyse?

Een persoonlijk kleuradvies geeft antwoord op de vraag: “Welk kleurtype ben ik”? Ben ik een wintertype of juist een herfsttype, een zomer-/ of een lentetype? Staan donkere kleuren juist mooi of lichte kleuren? Ga jij stralen in heldere kleuren of juist in gedempte kleuren? Kortom een persoonlijk advies, want iedereen is uniek.

Waarom een kleuranalyse?

Met een kleuradvies ontdek je de kleuren die jouw persoonlijkheid onderstrepen. Je innerlijke voorkeuren en uiterlijke kenmerken komen aan bod. Tijdens een kleuradvies zoeken we met kleurdoeken en kleurkragen naar jouw beste kleuren en contrasten. Kleuren die het beste passen bij de kleur van je huid, haar en ogen. De ”capsule wardrobe” is steeds meer van deze tijd. Maak een selectie van je favoriete kledingstukken en draag/combineer deze intensief. De kans op miskopen is kleiner en je geeft minder geld uit wanneer je de juiste kleding koopt. Ook zet je een stap naar een duurzame kledingkeuze met een uitgebalanceerde garderobe.

Hoe verloopt een kleuranalyse

Een advies start met een korte introductie onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers. Daarna word je voor de spiegel geanalyseerd met kleurdoeken en kleurkragen. Hiermee kijk je zelf mee en zie je zelf wat kleur met je doet en ontdek je je persoonlijke kleuren. We kijken niet alleen naar welk seizoenstype je bent, maar ook welke van de 6 karakteristieken jou het beste staan. Een kleuradvies duurt ca. 1,5 uur. Je krijgt na het advies een kleurenkaartje mee in creditcard formaat. Wil je met je vriendinnen of collega’s langs komen (meer dan 2) voor een kleuradvies, dan wordt het een minder uitgebreid advies en moet je denken aan een quick scan kleur.